15 februarie 2013



Zilele acestea ma uit la seria de filme “Permaculture Design Certificate Course” a lui Bill Mollison cu Geoff Lawton. Cu cat vad mai multe filme cu atat realizez ca lumea de la oras in care traim este una falsa, artificiala. Daca nu ne putem asigura hrana din natura prin propriile puteri suntem iremediabil expusi unui sistem strain naturii noastre divine – iar copii nostri vor plati pentru “pacatul” nostru de a sustine acest sistem. Sistemul nu exista fara noi, insa noi fara el da. Pentru a ne asigura traiul nu trebuie multe lucruri – cativa pomi roditori bine alesi, o sursa de apa, o casuta mica si cunostinte cum sa ne tricotam hainele. In acest context, daca reusim sa ne reeducam obiceiurile, presiunea banilor scade simtitor – a.i. sa ne putem permite luxul de a alege cui si in ce conditii sa ne vindem timpul.

Un lucru sa nu uitam totusi – locul (poate nu tocmai placut) in care ne aflam actualmente este numai o reflexie exterioara a starii noastre interioare de constiinta. Transformarea, daca se doreste, va fi iar procesul de crestere este lent, precum cel al unei seminte plantate in pamant; nu creste peste noapte, dar creste – si asta este sigur. Singurul lucru ce trebuie sa tinem in minte este intotdeauna sa cautam intelepciune. Cei ce au ochi sa vada iar cei ce au urechi sa auda. Pentru mine, lucrurile din semnatura, sunt un bun inceput in acest sens.

Va doresc pace si tranzitie usoara.

Antonius 



I learn permaculture (DE, EN) and commerce. For healing the body I use German New Medicine (DE1, DE2, EN, ES). For healing the soul I practice Pathwork. May the peace of God be with you my friend.
 

2 comentarii:

  1. Eu sunt adepta vietii la tara.Deocamdata locuiesc la oras,dar am un teren micut pe care cultiv strictul necesar.Dar ce ai raspunde la acest comentariu?
    "
    Blogger carmen florea spunea...

    Am fost tare ocupata si numai de cu seara am ajuns sa citesc articolul.La tara se poate trai cu mai putini bani pentru ca pretentiile sint mai mici,pentru ca omul de rind de la tara nu este asa de pretentios,dar daca nu ai un serviciu sau o pensie care sa vina lunar risti sa nu ai ce minca La tara nu mai ai cu cine munci, satul este imbatrinit si tineri si asa putini ,se feresc sa faca agricultur pentru ca se cere foarte multa munca fizica de dimineata pina seara ca sa poti sa faci un venit ca sa traiesti,eu strabat satele noastre datorita meseriei pe care o am si am intilnit persoane venite de la oras care sau cramponat si au preferat sa mearga tot la oras sa isi caute de lucru, din cauza lipsei de bani La tara atita ai avantaj ca nu platesti intretinerea si nu te poate scoate nimeni in strada ,dar cumperi lemne.Eu nu vreau sa speri pe nimeni si cine iubeste viata la tara, sa vina la tara cu toata increderea."

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca sa vezi acele filme cu permacultura pe un calculator, sa trimti acest mesaj pe internet, sa faci parte dintr-o comunitate virtuala practic susti o vasta industrie. Aceste tehnologii pe care le utilizezi (curent, internet, calculator, telefon mobil, baterii - si nu-mi spune ca o faci doar de dragul nostru ca tie nu-ti sunt absolut necesare) sunt rezultatul multor ani de cercetare si evolutie a stiintelor care doar prin invatatul tricotatului si al permaculturii nu ar fi aparut. Pana una alta, personal cred ca adevarul e undeva la mijloc. Pana vom ajunge sa avem trezite in noi tehnologiile interne, cum sunt in cazul Anastasiei cred ca e prematur si destul de greu pentru oricine sa traiasca din nou in evul mediu si cred ca ar fi pacat sa renuntam complet la tehnologii. Insa pentru a avea aceste tehnologii anumite industrii trebuie sa functioneze si sistemul asa cum e acum sa mai mearga o perioada. Tranzitia se realizeaza gradat. Personal nu vreau sa renunt la unele beneficii ale „civilizatiei”, insa pentru unele din ele trebuiesc tinute cam majoritatea. Daca toata lumea se retrage la tara aceste tehnologii vor disparea si nu avem nicio garantie ca se vor dezvolta capacitatiile latente ale omului (telepatie in loc de telefon, teleportare in loc de transporturi, bilocatie , calatoritul astral in loc de alte distractii, ascultarea muzicii sferelor in loc de muzica obisnuita samd). Inca imi plac unele filme, muzica electronica sintetizata gen Vangelis samd ... dar ca sa mentinem aceste mici delicii tehnologice si celelalte industrii trebuiesc pastrate in mare parte. Si pentru a avea celule solare tot trebuie sa existe industriile care fac compoentele si acumulatorii. Deci cineva trebuie sa se sacrifice de dragul celor care vor sa traiasca in natura si care sa continue sa beneficieze de tehnologie asa cum faceti si dvs. Si ar fi si pacat sa nu o faceti si sa tineti legatura cu prietenii dvs.
    Raul nu este cu adevarat in exterior si in sistem ci in noi insine. Identificarea cu egoul este problema , iar acesta il poti cara cu tine si in mijlocul naturii, facand permacultura ... Lumea are nevoie de mai multa iubire si bun simt, iar intoarcerea la natura nu garanteaza acest lucru ...

    RăspundețiȘtergere

Elefant.ro - Premium
Bio-Cosmetics.ro